Post | 1 min lezen

Saar (81) ontdekt Coffee to Go met maatje

Saar had een heerlijke ochtend vertelt ze: “Mijn buurtmaatje Josefien zie ik bijna iedere week. Ze stelde voor om samen eens de vernieuwde Waalkade te bekijken.

We kozen een rustige doordeweekse ochtend, om veilig te kunnen wandelen. Zo’n wandeling kan ik niet zonder mijn rolstoel. Josefien duwt me, zo kom ik nog eens de deur uit!


Vanuit de lift bij de Veerpoorttrappen ben je zó bij de Vluchthaven, waar het beeld van de Kaaisjouwer staat. Het beeld is best imponerend. Ik vroeg me wel af waarom de man zo’n klein hoofd heeft op dat enorme lijf. Dit vind ik niet in verhouding. Maar het is een sympathiek idee, een monument voor de arbeiders die begin 20ste eeuw zwaar werk deden onder erbarmelijke omstandigheden.Op de Waalkade loop je automatisch een stukje van ‘the walk of the town’, langs de groene lijn die sinds kort door de stad loopt. Het beeld ‘Waterwolf en Aquanaut’ zie je al van verre staan. Prachtig hoe het beeld uitkijkt over het water. Het heeft iets mythisch en buitenaards, maar ook van deze tijd.We konden natuurlijk geen terrasje pakken. Maar Josefien had een goed idee: coffee to go. Wat een grappig zaakje is dat: De Wit Wasserij in de Hertogstraat! We kochten een cappuccino met havermelk. Had ik nog nooit geproefd, echt lekker hoor. Buiten opgedronken natuurlijk, met een donut uit het vuistje erbij. Zo hebben we de lokale horeca ook nog een klein beetje geholpen.”Wil jij ook iemand helpen in deze coronatijd? Maak iemand blij!

Deel blogpost