Skip Navigation
Over ons

Humanitas Nijmegen e.o. is er voor mensen die het om uiteenlopende redenen niet in hun eentje redden. Ze vinden steun in onze activiteiten, zoals Ondersteunend Contact / Doorbreking Isolement of ...

Community & familieArmoede & HuisvestingSociale rechtvaardigheid en ongelijkheid
Deel

Vrijwilliger(s) Ondersteunend Contact

2–4 uur/week
Nijmegen, Gelderland, Nederland
Community & familieArmoede & HuisvestingSociale rechtvaardigheid en ongelijkheid
#26924
Scan me of ga naar www.coronahelpersgelderland.nl/o/Humanitas-afd-Nijmegen-eo1/activiteiten/Vrijwilligers-Ondersteunend-Contact/26924 om je aan te melden
SamenvattingVrijwillige maatjes van Humanitas Nijmegen Ondersteunend Contact bieden ondersteuning aan mensen die zich eenzaam voelen.
Uitgebreide omschrijving

Vrijwilliger(s) Ondersteunend Contact


Iedereen heeft behoefte aan contact, menselijk contact vooral. Er zijn echter omstandigheden waardoor iemand contacten verliest en in een sociaal isolement raakt. Humanitas Nijmegen brengt in Nijmegen ondersteunend contact tot stand tussen mensen die een tijd lang min of meer buiten de maatschappij hebben gestaan en vrijwilligers. Door samen activiteiten te ondernemen worden de deelnemers gestimuleerd weer een sociaal leven op te bouwen.   


Vrijwillige maatjes van Humanitas Nijmegen Ondersteunend Contact bieden ondersteuning aan mensen die zich eenzaam voelen. Samen met het maatje zoekt de deelnemer uit hoe hij/zij een groter sociaal netwerk kan krijgen. Ze maken hiervoor een plan. Ondertussen ondernemen ze samen activiteiten, zoals wandelen of naar een museum gaan.


Humanitas Nijmegen e.o. zoekt enthousiaste, betrokken  

vrijwilliger(s) voor ca. 2-4 uur per week

om ondersteuning te bieden aan deze deelnemers.

Als vrijwilliger ondersteun je als ‘maatje’ een deelnemer bij het doorbreken van zijn/haar isolement en waar mogelijk bij de opbouw van een nieuw, eigen sociaal netwerk.  

Een vrijwilliger van Humanitas Nijmegen e.o. ondersteunt een deelnemer door bijvoorbeeld: 

- deze te bezoeken - samen te gaan wandelen, vissen, fietsen, kaarten etc. - samen naar de markt te gaan - de activiteit te ondernemen, die de deelnemer in staat stelt zijn/haar eigen plek in de samenleving (weer) met plezier in te nemen. 

Van jou als vrijwilliger wordt verwacht dat je enkele uren per week of weekend contact hebt met een deelnemer en regelmatig deelneemt aan de groepsbijeenkomsten van vrijwilligers.

De vrijwilliger ontvangt een contract, reiskostenvergoeding en is WA verzekerd.  

Jouw vrije uurtje is voor onze deelnemers heel veel waard! Heb je er een paar over, vraag dan meer informatie of meld je aan.  

Voor meer informatie kun je contact opnemen met de coördinator Ondersteunend Contact: Ans Aerts, bij voorkeur op dinsdag of donderdag.

Contactgegevens vind je op de website van Humanitas Nijmegen.


We zien je motivatiebrief en CV graag tegemoet.

Hoe kom ik er?
Over Humanitas afd. Nijmegen e.o.
Humanitas Nijmegen e.o. is er voor mensen die het om uiteenlopende redenen niet in hun eentje redden. Ze vinden steun in onze activiteiten, zoals Ondersteunend Contact / Doorbreking Isolement of Thuisadministratie. De hulp die geboden wordt, is tijdelijk van karakter. Onze vrijwilliger komt bij de deelnemer thuis, dus in de eigen, vertrouwde omgeving.
Humanitas-vrijwilligers werken zelfstandig vanuit de Humanitas- waarden als respect voor elkaar, vraaggericht, gelijkwaardigheid en verantwoordelijkheid voor jezelf en voor het samenleven met anderen. De hulp die Humanitas biedt, is kosteloos en in principe voor de periode van maximaal één jaar.
In overleg met de deelnemer wordt bekeken of verdere hulp wenselijk is.
·
#26924
Scan me of ga naar www.coronahelpersgelderland.nl/o/Humanitas-afd-Nijmegen-eo1/activiteiten/Vrijwilligers-Ondersteunend-Contact/26924 om je aan te melden